Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švestkový crumble

Surovinysvestkovy-crumble.jpg

500 g švestek
2 lžíce rumu

Drobenka:
50 g pohankových vloček
35 g mandlí - plátků
50 g pohankové mouky
50 g rýžové mouky
60 g rostlinného tuku
40 g třtinového cukru
špetka soli, špetka skořice

 

Postup

Švestky umyjeme, vypeckujeme a podusíme lehce na 2 lžících vody. Až pustí šťávu, odstavíme je a vmícháme 2 lžíce rumu. Necháme zchladnout.
Zapékací misku vymažeme bezmléčným tukem (Alsan, Stella) a dno poklademe švestkami i se šťávou. Všechny suroviny na drobenku smícháme a rozemneme mezi prsty. Připravenou drobenou zasypeme švestky a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Podáváme teplé i studené.

 

Poznámky

Recept včetně fotek mi poslala čtenářka Lenka. Moc děkuji!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář