Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kašmírská rýže

Surovinykasmirska-ryze.jpg

1 hrnek rýže (nejlépe basmati)
2 cibule
olej
50 g rozinek
50 g spařených a oloupaných mandlí
½ lžičky kardamonu
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého římského kmínu
3 hřebíčky
sůl
čerstvý koriandr

 

Postup

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky). Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme 1.5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a pod pokličkou vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme rozinky a mandle, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.

 

Poznámky

Kašmírskou rýži jsem ochutnala v restauraci Karavanseráj v Praze a moc mi chutnala, tak jsem ji zkusila připravit i doma. Myslím, že jsem se chuťově přiblížila originálu .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář