Čirok se zelím a rýží

cirok-se-zelim-a-ryzi.jpg

 

Suroviny

200 g čiroku (zrno)
100 g dlouhozrnné rýže
½ hlávky bílého zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř

 

Postup

Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1.5 násobku osolené vody na nejnižší plamen 15 minut). Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 15 minut podusíme. Poté smícháme uvařený čirok s rýží a zelím, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a společně ještě 5 minut prohřejeme. Poté necháme pod pokličkou dojít a propojit chutě.

 

Poznámky

Místo zelí můžete použít kapustu. Chuťově je to trochu jiné, ale také moc dobré.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *