Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indická cizrnová placka (cheela)

Surovinycizrnova-placka-cheela-s-mrkvi.jpg

1 hrnek cizrnové mouky
¼ hrnku rýžové nebo tapiokové mouky
½ lžičky soli
1 velký nebo 2 malé stroužky česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1/3 lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky celého římského kmínu
½ až ¾ hrnku vody
1 hrnek najemno nastrouhané zeleniny (mrkev, cuketa, červená řepa, kedlubna, drobně nakrájená cibule, jemně nasekaný špenát…)
olej na smažení

 

Postup

Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale není to nutné, Indové připravují i variantu bez zeleniny. Nepřilnavou pánev vymažeme olejem a z připraveného těstíčka smažíme tenčí placky. Podáváme je jako přílohu k hlavním jídlům, pomazánkám i samostatně.

 

Poznámky

Placky cheela se správně smaží na oleji, aby byly křupavé, ale je možné smažit je i nasucho na kvalitní nepřilnavé pánvi. Indové běžně přidávají drobně nasekanou cibuli, případně zelené lístky (například špenátu). Nápad s použitím dalších druhů zeleniny jsem čerpala na www.vegan-magic.blogspot.de. Další variantou je použití pouze cizrnové mouky, bez přídavku rýžové nebo tapiokové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář