Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňový chlebíček s kaštanovou moukou

dynovy-chlebicek.jpg

 

Suroviny

100 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
100 g čirokové mouky (Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
70 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
6 lžic dýňového pyré (příprava viz níže)
3 lžíce oleje
300 ml vody

 

Postup

Mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kořením a xanthanem. Přidáme dýňové pyré, olej a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme do formy na biskupský chlebíček a pečeme při 160 °C asi 30-40 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Propečení zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chlebíček velmi krátce zchladnout ve formě a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Příprava dýňového pyré
dýně hokkaidó
olej
 
Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a zastříkneme olejem. Vložíme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme asi 20 minut do měkka. Upečenou dýni necháme zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemné pyré. Pyré můžeme použít do koláčů a buchet, na přípravu pomazánek a případně i zamrazit do zásoby.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář