Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mandlovo-třešňové muffiny

mandlovo-tresnove-muffiny-adveni.jpg

 

Suroviny

400 g směsi Bake-a-cake (Adveni)
20 g kypřicího prášku Adveni
100 g cukru
3 lžíce oleje (25 g)
250 ml vody
2 lžíce nasekaných mandlí
2 lžíce sušených třešní

 

Postup

Bezlepkovou mouku promícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přilijeme olej a vodu a ručním šlehačem krátce prošleháme, až se suroviny spojí a vznikne hustší těsto. Nakonec vmícháme mandle a sušené třešně. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny, plníme jen ze 2/3, muffiny v troubě trochu vyběhnou. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, na dno umístíme plecháček s vodou a pečeme asi 40 minut, až než se těsto přestane při vpichu lepit na špejli. Používáme-li kovové nebo silikonové formičky, muffiny z nich po upečení vyndáme, aby se odspodu nezapařily, a necháme je vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Sušené třešně můžete nahradit višněmi nebo brusinkami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář