Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muffiny čokoládové z rýžové mouky

muffiny-cokoladove.jpg

 

Suroviny

2 hrnky rýžové mouky (300 g)
2/3 hrnku cukru (100 g)
2 lžičky kakaa
1 lžička solamylu
1/4 lžičky xanthanu
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1/3 šálku oleje
1 šálek rýžového mléka
1 lžička jablečného octa
50 g nasekané čokolády

 

Postup

V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut (zkoušíme špejlí). Pokud používáme silikonové formičky, necháme v nich muffiny zchladnout a teprve poté je vyndáme. Při pečení v teflonové formě vyložené papírovými košíčky velmi opatrně vyndáme krátce po upečení, aby se muffiny nezapařily.

 

Poznámky

Inspirace na www.dama.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ricore

(Maru, 31. 3. 2015 15:47)

Hmm, vypadaji hezky! Vyzkousela bych mozna misto kakaa rozpustnou kavu s cekankou (bezlepkove Ricore Caro) :)

Re: Ricore

(Petra, 31. 3. 2015 20:46)

Pozor, Ricore není bezlepkové! Psala jsem výrobci a mám to potvrzené od nich. Jediná bezlepková náhražka kávy je Karo of firmy Kávoviny (nikoli Caro).

Re: Re: Ricore

(Maru, 7. 4. 2015 11:47)

Dobrý den Petro, nyní již bezlepkové právě je. Na trhu je nová receptura Ricoré, teprv se začíná prodávat. Např. zde o něm píší: Mrkněte na to :)

Re: Re: Re: Ricore

(Petra, 7. 4. 2015 21:39)

Děkuji za informaci, to jsem nevěděla. Hned to dám do novinek na titulní stránku.
Petra

Re: Re: Re: Re: Ricore

(Maru, 20. 4. 2015 15:17)

Nemáte vůbec zač, pokud někdy vyzkoušíte, dejte vědět, jaké je :) Pěkný den, M.

xanthan guma

(janeeS, 24. 3. 2013 13:32)

Dobrý den, jaký je rozdíl mezi xanthan a guar gumou při pečení? Která se vám osvědčila lépe? Je možné je kombinovat?

Re: xanthan guma

(Petra, 24. 3. 2013 18:57)

Dobrý den,
já jsem osobně velký rozdíl mezi oběma gumami nepozorovala. Dlouho jsem používala xanthan, před Vánoci ale došel a nebyl nikde k sehnání, tak jsem koupila guar a momentálně peču s ním. Podle informací na internetu je možné je kombinovat, jen opatrně s dávkováním, aby celkové množství odpovídalo asi 1/2 lžičky na 400-500 g mouky.
Petra