Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mandlová vánočka

Surovinymandlova-vanocka.jpg

175 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
75 g hladké kukuřičné mouky
50 g mandlové mouky (Adveni Medical)
4 lžíce cukru
2 lžičky sušeného droždí
2 lžíce oleje
1 lžička strouhané citronové kůry
3 lžíce sekaných mandlí
2 lžíce sekaných rozinek
cca 200 ml vlažné vody

 

Postup

Všechny mouky promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Vmícháme olej a postupně přiléváme vodu, až než nám vznikne kompaktní nelepivé těsto. Na závěr vmícháme mandle a rozinky. Těsto přendáme do vánočkové formy a necháme 40 min kynout. Troubu předehřejeme na 170 °C a na dno vložíme plecháček s vodou. Nakynutou vánočku shora potřeme trochou vody a pečeme ji při 170 °C 30-35 min (zkoušíme špejlí). Upečenou vánočku necháme chvilku zchladnout ve formě a poté ji vyklopíme, aby se nám nezapařila.

 

Poznámky

Vánočku je lepší péct ve formě, jinak špatně drží tvar a rychleji vysychá.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář