Jablkový makovec

makovec-s-jablky.jpg

 

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g mletého máku
130 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
1 lžička skořice
2 nastrouhaná jablka
400 ml vody
4 lžíce oleje

 

Postup

Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C, dokud se nelepí na špejli (25-30 minut). Necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se makovec odspodu nezapařil a nesrazil.

 

Poznámky

Pokud chcete, aby koláč křoupal, použijte nemletý mák.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *