Marinovaný lilek

Surovinymarinovany-lilek.jpg

1 lilek
sůl
 
Na marinádu:
4 lžíce olivového oleje
1 lžička provensálského koření
2-3 stroužky česneku
1/4 lžičky chili koření
2 lžíce sojové omáčky
špetka soli
1 lžíce škrobu (bramborový, kukuřičný)

 

Postup

Omytý lilek nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Rozložíme je do velké mísy a zalijeme studenou osolenou vodou. Necháme půl hodiny namočená, poté vodu slijeme a plátky lilku kuchyňskou utěrkou osušíme. Z oleje, rozetřeného česneku, provensálského koření, chili, sojové omáčky, soli a škrobu umícháme marinádu, kterou jednotlivá kolečka z obou stran potřeme. Necháme odležet do druhého dne v uzavíratelné misce v lednici.
Troubu rozehřejeme na 220 °C, kolečka lilku rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zalijeme zbylou marinádou a pečeme asi 20 minut.
Takto upravený lilek můžeme podávat s opečenými bramborami, čerstvou zeleninou nebo grilovaným masem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Marinovaný lilek se špenátem od uživatelky Jany Remkové.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *