Cuketová omáčka na špagety

cuketova-omacka-na-spagety.jpg

 

Suroviny

1 větší cuketa
1 cibule
olej
zeleninový vývar (cca 2 dl, může být kvalitní z kostky)
1 velký rajčatový protlak (190 g)
2 lžíce dobrého sladkého kečupu
200 ml rostlinné smetany
2 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
cukr
sůl
pepř
 
bezlepkové těstoviny

 

Postup

Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na drobné kostičky (cca 1×1 cm). Mladé cuketky stačí jen omýt a nakrájet.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji do zesklovatění. Přidáme kostičky cukety, podlijeme 2 dcl vývaru (stačí připravit z kostky), osolíme a opepříme a dusíme pod pokličkou asi 7-10 minut. Poté vmícháme rajčatový protlak, kečup a smetanu. Zahustíme bezlepkovou moukou rozmíchanou v trošce studené vody (tu můžeme předem rozmíchat ve smetaně). Dochutíme cukrem, solí a pepřem.
Podáváme s bezlepkovými těstovinami.

 

Poznámky

Pokud se chcete vyhnout zpracovaným potravinám, kečup vynechte a omáčku podle potřeby doslaďte trochou cukru.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.