Suroviny
1 svazek zeleného chřestu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce lahůdkového droždí
špetka sušeného česneku
špetka soli
Postup
Zelený chřest omyjeme, odřízneme spodní dřevnatou část a spodní třetinu podle potřeby oloupeme (je-li chřest mladý, není vůbec potřeba loupat). Vložíme ho do vroucí vody a 4 minuty povaříme. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou, aby si zachoval barvu.
Sezamová semínka nahrubo nasekáme, buď pomocí sekáčku či mixeru, nebo nožem. Smícháme s lahůdkovým droždím a dochutíme solí a česnekem podle chuti.
Uvařený chřest posypeme připraveným „parmezánem“ a ihned podáváme.
Poznámky
Chřest vaříme opravdu krátce, aby si zachoval barvu a chuť.