Suroviny
3 mrkve
1 kedlubna
1 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky sušeného zázvoru (můžeme použít i čerstvý)
špetka skořice
špetka chili
Postup
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhané (nebo nakrájené na hranolky) mrkve a kedlubnu, promícháme, podlijeme několika lžícemi vody a lžící sojové omáčky a necháme pod pokličkou podusit doměkka. Před koncem dušení odklopíme pokličku a necháme odpařit zbývající vodu, takže zelena zůstane jen lehce obalená hustou zkaramelizovanou omáčkou ze sojovky a koření.
Poznámky
Inspirací mi byl recept na www.toprecepty.cz Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem od uživatelky 1974andrea.