Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce

Surovinydyne-hokkaido-v-thajske-kari-omacce.jpg

2 cibule
olej
1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
červená kari pasta, množství dle chuti
½ dýně hokkaidó, nakrájená na kostky
sůl
zelené bylinky na ozdobení (nejlépe čerstvý koriandr)

 

Postup

Na oleji zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalijeme 1 hrnečkem vody, osolíme a dusíme, až je dýně měkká. Pokud necháme dýni mírně rozvařit, krásně nám celý pokrm zahustí. Na závěr dosolíme a případně dochutíme kari pastou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *