Rizoto s amarantem

rizoto-s-amarantem-2.jpg

 

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
60 g amarantu
120 g rýže
3 hrsti drobně nakrájené míchané zeleniny, může být i mražená směs
1 hrnek zeleninového vývaru
sůl
čerstvě namletý pepř

 

Postup

Amarant a rýži smícháme, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku a propláchneme. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme propláchnutým amarantem a rýží a minutu společně opékáme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, kterého by měl být dvojnásobek k objemu amarantu a rýže. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, až je vše měkké. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.

 

Poznámky

Zeleninu volíme dle sezony a možností. Já jsem použila pórek, mrkev, papriku, hrášek a houby.

rizoto-s-amarantem-1.jpg

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *