"Tatrankové" kuličky z kaštanové kaše Adveni

Surovinytatrankove-kulicky-z-kase-adveni.jpg

100 g kaštanové kaše Adveni
35 g bezmléčného tuku (např. Stella nebo Alsan)
2 lžíce rumu
30 g moučkového cukru
několik lžic rostlinného mléka
na dochucení a případně na obalení např. mleté ořechy, kakao, skořice, kokos…

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto. Mléko přidáváme postupně podle potřeby tak, aby se těsto nerozsýpalo, já jsem přidala asi 3 lžíce. Z těsta tvarujeme kuličky, které můžeme obalit v mletých oříšcích nebo kokosu. Pokud je nesníte, vydrží kuličky několik dní.
Základní těsto je možné doplnit mletými ořechy, šáchorem, kokosem, dochutit skořicí nebo kakaem…

 

Poznámky

Suchá kaštanová kaše připomíná svou chutí tatranky. Když mě na to kamarádka přivedla, vzpomněla jsem si na oblíbené vánoční cukroví připravované právě z tatranek. Na této verzi si můžou pochutnat i bezlepkáři a nemusí jim být líto, že tatranky nesmějí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *