Suroviny
2 lžíce lískooříškové mouky (Adveni Medical)
2 lžíce mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
3 lžíce mandlové mouky (Adveni Medical)
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
2 lžíce moučkového cukru
½ lžičky xanthanu
cca 50 g bezmléčného tuku (Stella, Alsan)
bezmléčná čokoládová poleva – kvalitní hořká čokoláda, plátek ztuženého tuku
Postup
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 15 minut. Hotové rohlíčky necháme zchladnout na plechu. Poté je namáčíme z poloviny, případně z obou konců, do čokoládové polevy.
Poznámky
Oříškové mouky Adveni Medical jsou vyrobeny z odtučněných mletých oříšků, navíc obsahují 10 % zdravé čirokové mouky, která zamezuje žluknutí. Pokud byste nahrazovali oříškové mouky mletými oříšky, bylo by pravděpodobně potřeba ubrat v receptu tuk.