Boloňská omáčka ze sojového granulátu

Suroviny

  • ½ balení sojového granulátu
  • vývar (zeleninový, případně voda a sušené bylinky – libeček, celerová nať, petrželka)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva sterilovaných rajčat (450 g)
  • 130 g rajského protlaku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl
  • olej
  • pepř
  • cukr
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

Sojový granulát nasypeme do 1.5 litru vývaru nebo vody s přídavkem soli a sušených bylinek. Za občasného promíchání 10 minut povaříme, poté scedíme a lehce vymačkáme.

Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, v polovině restování přidáme tenké plátky česneku. Přidáme sojový granulát, sterilovaná rajčata a protlak. Osolíme, přidáme bazalku a oregano, je-li základ příliš hustý, naředíme trochou vody a na mírném plameni asi 15 minut povaříme. Podle potřeby můžeme trochu dosladit. Na závěr dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a čerstvou bazalkou.

Podáváme nejlépe s bezlepkovými špagetami.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *