Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáhlový chléb

Surovinyjahlovy-chleb.jpg

480 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
2 lžíce jablečného octa
1.5 kávové lžičky soli
1.5 kávové lžičky cukru
250 g univerzální světlé bezlepkové mouky (např. Doves Farm, Schär Mix B)
200 g jáhlové mouky
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
1 kávová lžička chlebového koření
1 lžíce mletého lněného semínka
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

 

Postup

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Po deseti minutách zkontrolujeme, jestli pekárna suroviny dobře promíchala, a případné nedokonalosti jí pomůžeme napravit. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bramborová kaše bez mléka

(Katka, 21. 5. 2014 17:24)

Mohla byste mi prosím poradit, čím lze v receptech nahradit instantní bramborovou kaši bez mléka? Já jsem na ni koukala v obchodě, ale nějak k ní nemám důvěru.

Re: bramborová kaše bez mléka

(Petra, 21. 5. 2014 19:52)

Bramborová kaše zvlhčuje těsto a dělá ho trochu kompaktnější. Jako náhradu bych zvolila nějakou vlákninu (bramborovou - Fibru, případně psyllium), nebo možná trochu xanthanu nebo guaru.
Petra