Jdi na obsah Jdi na menu
 


Burizony v karamelu

Surovinyburisony-v-karamelu.jpg

1 balíček neslazených burizonů (80 g)
25 ml vody
100 g cukru
(kakao, skořice)

 

Postup

Cukr nasypeme do kvalitní pánve nebo hrnce se silným dnem a nepřilnavým povrchem. Zahříváme na mírném plameni a stále mícháme, až než se rozpustí na světlý karamel. Jakmile se rozpustí poslední zbytky krystalků cukru, přidáme po kapkách vroucí vodu. Voda musí být opravdu vřelá, jinak cukr vykrystalizuje zpět. Karamel po přídavku vody hodně pění, poté se znovu ustálí na jednolité hladké hmotě. V tu chvíli vsypeme burisony a důkladně promícháme tak, aby se všechny obalily. Karamel je slepí do větších hrudek. Ty přendáme na tác nebo plech a necháme ztuhnout. Po vychladnutí rozemneme v dlaních, čímž se oddělí jednotlivá zrníčka burisonů.

Kromě této základní karamelové verze můžeme připravit i skořicové nebo čokoládové burisony – v tom případě současně s burisony vmícháme do karamelu lžičku skořice nebo holandského kakaa.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba, když bylo potřeba narychlo nachystat bezlepkové občerstvení pro návštěvu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář