Chia pudink – základní recept

Surovinychia-pudink.jpg

100 ml tekutiny (rostlinného mléka, ovocné šťávy…)
15 g chia semínek

 

 

Postup

Chia semínka nasypeme do zvolené tekutiny a dobře promícháme. Začnou klesat ke dnu a vytvářet gel. Abychom získali hladký pudink bez hrudek, je potřeba celou směs promíchat znovu po pěti a deseti minutách a následně po půl hodině. Poté uložíme do lednice a necháme odpočívat, nejlépe přes noc, to pak vznikne opravdu hustý pudink. Nicméně už po asi dvou hodinách je směs dost hustá na to, abyste se do ní mohli hladově pustit (tak jako obvykle já).

 

Poznámky

Houstnutí pudinku závisí na mnoha faktorech, kvalitě semínek, hustotě tekutiny i přidaných ingrediencích. Proto je lepší nejprve pudink vyzkoušet z menší dávky a případně množství semínek upravit podle potřeby.

Variace: chia semínka je možné namočit do rozmixovaného ovoce s vodou nebo džusem, pudink můžete dosladit libovolným sladidlem, ochutit kakaem, skořicí, vanilkou, přidat čerstvé nebo sušené ovoce, prostě fantazii se meze nekladou.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *