Cizrnová „nutela“

Surovinycizrnova-nutela-1.jpg

1 hrnek uvařené nebo konzervované cizrny
2 lžíce arašídového másla (nebo jiného ořechového másla či mletých oříšků)
2 lžíce kakaa holandského typu (ne slazené granko)
2 lžíce kokosového oleje
cukr nebo jiné sladidlo podle chuti

 

Postup

Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu. Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Cizrna má sama o sobě oříškovou chuť a v kombinaci s kakaem mi opravdu vzdáleně připomínala oříškové pomazánky typu nutela. Chvíli jsem experimentovala se surovinami, až jsem získala takovou odlehčenou verzi nutely, která je místo nezdravých tuků a cukrů plná bílkovin a kvalitních tuků. Množství cukru si může každý upravit podle chuti, dá se použít třtinový cukr, ale i med, agávový sirup nebo stevia.

cizrnova-nutela-2.jpg

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.