Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barevná kuřecí čína

Surovinykureci-cina.jpg

500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
olej
1 pórek
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 žlutá paprika
několik listů čínského zelí
chili papričky dle chuti
sojová omáčka
sůl
pepř
škrob na zahuštění

 

Postup

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máme maso předem naložené, olej už přidávat nemusíme a rozehřejeme jen pánev) a maso za občasného zamíchání opečeme tak, aby zbělalo. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku. Ochutíme sojovou omáčkou, solí (opatrně, sojová omáčka je slaná), pepřem a chili papričkami. Podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Přidáme nakrájené čínské zelí a ještě asi 2 minuty dusíme. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Zeleninu samozřejmě může každý nakombinovat podle svého, případně přidat např. čínské houby, bambus nebo nějaké klíčky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář