Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrna s brokolicí a ředkvičkami v červeném kari

cizrna-s-brokolici-a-redkvickami-s-cervenym-kari.jpg

 

Suroviny

1 lžíce oleje
červená kari pasta podle chuti
200 ml kokosového mléka
1 brokolice (asi 500 g)
1 svazek ředkviček (asi 10 ks)
1 hrnek uvařené cizrny
sůl

 

Postup

V hlubším hrnci rozehřejeme olej a rozpustíme v něm kari pastu. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmícháme na hladkou omáčku. Přidáme pokrájenou brokolici, ředkvičky a uvařenou cizrnu, osolíme a pod pokličkou vaříme asi 6 minut, až zelenina změkne, ale zůstane svěží a nerozvařená. Podáváme nejlépe s rýží.

 

Poznámky

Cizrnu si vařím vždycky ve větším množství a zamrazím po jednotlivých porcích. Případně je možné použít cizrnu z konzervy, ale já raději domácí. Toto jídlo je ideální na přípravu rychlé večeře nebo jídla do krabičky na druhý den, máme-li hotovou cizrnu, zabere příprava maximálně 20 minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář