Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazole černé oko v zázvorové rajčatové omáčce

fazole-cerne-oko-v-zazvorove-rajcatove-omacce.jpg

 

Suroviny

fazole černé oko
bobkový list či jiná bylinka proti nadýmání

1 větší cibule
olej
rajčatový protlak
2 lžičky sušeného zázvoru (nebo čerstvý nadrobno nakrájený)
sůl
pepř
bobkový list
pálivá kari pasta (nebo harissa)

 

Postup

Den předem si namočíme fazole. Druhý den je propláchneme a v čisté vodě s bobkovým listem vaříme doměkka (45-60 minut).
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme bobkový list a zázvor a krátce orestujeme. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, osolíme, opepříme a necháme provařit. Poté dochutíme kari pastou. Omáčka by měla být chuťově hodně výrazná a pálivá, protože fazole, které do ní vmícháme, jsou samy o sobě nevýrazné. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Při vaření luštěnin se doporučuje přidat k nim bylinku proti nadýmání - například saturejku nebo bobkový list.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář