Suroviny
1 hrnek uvařených fazolí černé oko
bobkový list (nebo bylinky proti nadýmání)
100 g listového špenátu
hrst pokrájené dýně hokkaidó
sůl
pepř
zázvor
římský kmín
chilli (prášek)
Volitelně:
hrst kukuřice
kokosové mléko
Postup
Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme.
Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s troškou vody, až než dýně změkne (hokkaidó měkne rychle). Osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým nebo sušeným zázvorem, římským kmínem a chili. Základ by mě být dostatečně pikantní, protože fazole nejsou samy o sobě příliš výrazné. Podáváme s rýží.
Poznámky
Díky špenátu a dýni není jídlo vůbec suché. Pokud máte rádi "kašovitější" konzistenci, můžete přidat trochu kokosového mléka. Také je možné přidat sterilovanou nebo mraženou kukuřici.
Vařila Martina.