Okaté fazole se špenátem a dýní

okate-fazole-se-spenatem-a-dyni.jpg

 

Suroviny

1 hrnek uvařených fazolí černé oko
bobkový list (nebo bylinky proti nadýmání)
100 g listového špenátu
hrst pokrájené dýně hokkaidó
sůl
pepř
zázvor
římský kmín
chilli (prášek)

Volitelně:
hrst kukuřice
kokosové mléko

 

Postup

Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme.
Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s troškou vody, až než dýně změkne (hokkaidó měkne rychle). Osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým nebo sušeným zázvorem, římským kmínem a chili. Základ by mě být dostatečně pikantní, protože fazole nejsou samy o sobě příliš výrazné. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Díky špenátu a dýni není jídlo vůbec suché. Pokud máte rádi "kašovitější" konzistenci, můžete přidat trochu kokosového mléka. Také je možné přidat sterilovanou nebo mraženou kukuřici.

Vařila Martina.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *