Jdi na obsah Jdi na menu
 


Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí

quinoa-s-karamelizovanou-cibuli.jpg

 

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 velké bílé cibule, na měsíčky
1/2 lžičky krupicového cukru
1 hrnek quinoy
2 hrnky vývaru (nebo voda a kostka bujonu)
1/2 hrnku zlatých rozinek
1/2 lžičky estragonu (dala jsem provensálské koření)
sůl
pepř

 

Postup

Rozpálíme olej, přidáme cibuli a cukr. Za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut). Přidáme quinou a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, až než začne praskat. Přidáme vývar, rozinky a estragon, zamícháme a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 15-20 minut, než se vsákne všechna voda. Před podáváním dochutíme solí a pepřem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.sunmaid.com.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Petra Ká, 20. 11. 2015 19:32)

Vyzkoušeno, pochváleno. Jen jsem dala quinou hnědou (bílou zrovna nemám), a o dost se mi prodloužila doba dušení. Protože mám ráda pálivé, přidala jsem nakonec trošku kayenského pepře, místo černého :-)

Re: poděkování

(Petra, 23. 11. 2015 18:52)

Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že Vám chutnalo.
Petra