Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jamajská rýže

jamajska-ryze.jpg

 

Suroviny

1 hrnek dlouhozrnné rýže
1 konzerva červených fazolí (400 g)
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
250 ml kokosového mléka
mletý zázvor
chili koření
muškátový oříšek
sůl

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko, zázvor, chili a muškátový oříšek dle chuti a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na nejmenším plameni 10 minut. Poté vmícháme scezené a propláchnuté fazole a ještě 5 minut povaříme.

 

Poznámky

Inspiraci jsem čerpala na několika webech, základ (rýže, kokosové mléko, luštěnina) byl všude stejný, lišilo se jen koření, tak jsem nakombinovala, co se mi zdálo příjemně ladící.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Výborné

(Martina, 14. 12. 2016 22:53)

Výborné, rychlé jídlo. Díky!