Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žampionové rizoto

zampionove-risotto.jpg

 

Suroviny

1 svazek jarní cibulky
500 g čerstvých žampionů
2 hrnky rýže (nejlépe kulatozrnné na rizoto)
1 hrnek zeleninového vývaru (stačí z kostky)
2-3 hrnky vody
olej
sůl
pepř

 

Postup

Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájené bílé části cibulek, přidáme očištěné a na větší kousky pokrájené žampiony a za stálého míchání restujeme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přisypeme rýži, promícháme a hrnkem vývaru. Za stálého míchání počkáme, až se vývar vsákne. Poté zalijeme dvěma a půl hrnky vody, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, dokud se všechna voda nevsákne (trvá to přibližně 10-15 minut). Je-li rýže stále tuhá, přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Rizoto je hotové, když je rýže měkká a pokrm má krémovou konzistenci. Na závěr podle potřeby osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou natí z cibulek.

 

Poznámky

Podobné rizoto mi udělali na přání a přizpůsobené mé dietě v jedné restauraci. Moc jsem si pochutnala, a tak jsem ho hned druhý den zkoušela doma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář