Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce oleje
- ½ lžičky římského kmínu
- ½ lžičky černého hořčičného semínka
- kousek chilli papričky
- 2 hrsti drobně nakrájeného pórku
- 200 g mraženého listového špenátu
- sůl
Postup
Rýži propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka (já ji vařím v 1.5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít).
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a chilli papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.
Poznámky
Takto osmažené hořčičné semínko a římský kmín dodávají jídlu příjemnou oříškovou chuť.