Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce oleje
  • ½ lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky černého hořčičného semínka
  • kousek chilli papričky
  • 2 hrsti drobně nakrájeného pórku
  • 200 g mraženého listového špenátu
  • sůl

 

Postup

Rýži propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka (já ji vařím v 1.5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít).

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a chilli papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.

 

Poznámky

Takto osmažené hořčičné semínko a římský kmín dodávají jídlu příjemnou oříškovou chuť.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *