Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborovo-jáhlové placky s povidly

Surovinybramborovo-jahlove-placky-s-povidly.jpg

2 menší brambory uvařené ve slupce (po uvaření cca 250 g)
cca 3 lžíce jáhlové mouky
špetka soli
olej na smažení
švestková povidla/klevela

 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme se špetkou soli a postupně přidáváme mouku a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Množství mouky záleží na typu a moučnatosti brambor. Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme menší placičky, které ještě z obou stran poprášíme jáhlovou moukou. Kvalitní nepřilnavou pánev pokapeme několika kapkami oleje, který rozetřeme po celé ploše. Na rozehřáté pánvi placičky z obou stran opečeme. Usmažené placičky podáváme se švestkovými povidly nebo s klevelou.

 

Poznámky

Při obracení je dobré opět přidat kapičku oleje a rozetřít ji, aby se placky nesmažily zcela nasucho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář