Suroviny
4 lžíce hladké čirokové mouky
1 lžíce šáchorové mouky
1.5 hrnku rostlinného mléka
2 lžíce cukru
čerstvé ovoce na ozdobu
Postup
Obě mouky rozmícháme v ½ hrnku rostlinného mléka a necháme 10 minut odpočinout. Zbylý hrnek mléka přivedeme k varu, vlijeme moučnou směs, osladíme a za stálého míchání 10 minut povaříme. Je-li směs příliš hustá, naředíme ještě trochou mléka. Kaši podáváme teplou nebo vychlazenou jako pudink, ozdobenou čerstvým ovocem.
Poznámky
Šáchor (zemní mandle, tygří ořechy) je skvělou náhražkou ořechů pro všechny alergiky. Celé hlízky připomínají seschlý lískový oříšek, jedí se čerstvé nebo pražené, často se melou na vločky nebo moučku a používají se všude tam, kde běžné ořechy. Kromě toho, že dobře chutnají, dodávají našemu tělu vlákninu, rutin, vitamin E a spoustu dalších prospěšných látek. Šáchorovou mouku (mletý šáchor) je k zakoupení u firmy Adveni Medical a v prodejnách zdravé výživy. I když jeho cena je vyšší, vřele doporučuju ochutnat!