Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mléčná moka rýže

mlecna-moka-ryze.jpg

 

Suroviny

1 hrnek rýže, nejlépe kulatozrnné
1 hrnek vody
1.5 hrnku rostlinného mléka
2 lžičky instantní kávy nebo bezlepkové kávoviny (např. Karo od firmy Kávoviny)
3-4 lžíce cukru
čerstvé ovoce na ozdobu

 

Postup

Propláchnutou rýži zalijeme vodou a mlékem, přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme pod pokličkou 15 minut. Kávu nebo kávovinu a cukr zalijeme cca 1/4 horké vody, necháme rozpustit a přilijeme k rýži. Ua stálého míchání vaříme ještě 5 minut, až  kaše zhoustne. Hotovou mléčnou rýži podáváme buď ihned teplou, nebo vychlazenou, ozdobenou čerstvým ovocem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Výborná snídaně

(Ludmila , 6. 10. 2015 9:09)

Dobrý den,
mám moc ráda teplé snídaně a s Ricoré přímo v kaši je to dobrý nápad. Děkuji, určitě vyzkouším.