Fazolové brownies s karobem

fazolove-brownies-s-karobovou-moukou.jpg

 

Suroviny

1 hrnek uvařených bílých fazolí
3 lžíce mletých ořechů (lískových, vlašských, mandlí)
3 lžíce univerzální bezlepkové mouky (např. Doves Farm samokypřicí)
3 lžíce karobového prášku
1.5 lžíce kvalitního neslazeného kakaa (ne Granko)
5 lžic cukru (nejlépe třtinového)
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce oleje
rostlinné mléko dle potřeby

 

Postup

Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme všechny sypké suroviny a olej a za stálého míchání přiléváme rostlinné mléko, až než vznikne ne příliš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme asi 20 min, kraje by měly být upečené, ale střed ještě mírně mazlavý. Upečenou placku vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila. Vychladlou ji nakrájíme na malé kostičky.

 

Poznámky

Bílé fazole je možné nahradit cizrnou nebo sojovými boby. Pro barvu a chuť je možné použít podle receptu karob i kakao, případně použít pouze karob, např. v případě alergie na kakao.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *