Hruškový koláč s kaštanovou moukou

hruskovy-kolac-s-kastanovou-moukou.jpg

 

Suroviny

150 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
1 lžíce mletých chia nebo lněných semínek
120 g cukru (nejlépe třtinového)
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu
3 lžíce oleje
420 ml vody
 
2 zralé hrušky
citronová šťáva
 
Na drobenku
2 silnější plátky bezmléčného tuku (Stella apod.)
3 lžíce rýžové mouky (nebo univerzální směsi, např. Doves Farm)
2 lžíce cukru
(skořice, kokos, kakao)

 

Postup

Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami pokrájenými na drobné kostičky a pokapanými citronovou šťávou. Na závěr posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím tuku s moukou a cukrem. Pro ozvláštnění můžeme do drobenky přidat lžičku skořice, nebo lžíci kokosu, nebo lžíci kakaa. Pečeme při 160 °C, až než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství hrušek, cca 30-40 min.
 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *