Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hokkaidó placičky à la bramborák

Surovinyhokkaido-placicky-a-la-bramborak.jpg

½ větší dýně hokkaido
3 lžíce hrašky
3 lžíce solamylu
½ hrnku vody
bezlepková mouka podle potřeby
majoránka
česnek
sůl
olej

 

Postup

Dýni omyjeme, zbavíme semínek a na jemném struhadle nastrouháme. Starší dýni (v zimě) je lepší oloupat, mladá se loupat nemusí. Nastrouhanou dýni zvlhčíme vodou a 1 lžící oleje (placičky pak nenatáhnou tolik oleje při smažení) a přidáme hrašku, solamyl a mouku tak, aby vzniklo těstíčko jako na bramboráky. Osolíme a ochutíme majoránkou a česnekem. Zpracovat můžeme několika způsoby podle toho, jak moc dietní pokrm chceme:
- smažíme na rozpáleném oleji jako klasické bramboráky
- smažíme na kvalitní teflonové pánvi nasucho
- tvoříme placičky na plech vyložený pečicím papírem a upečeme dozlatova v troubě.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se několika podobnými recepty na www.toprecepty.cz a vše upravila do podoby bez lepku, mléka i vajec. Placičky jsou hodně jemné a moc dobré.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Helena Kopáčková , 12. 2. 2019 11:55)

Prosím co dělat když nemám hrašku, mohu jí vynechat? Nebo čím nahradit? Ráda bych toto jídlo chtěla udělat návštěvě která má alergii na mléko a ořechy. Děkuji za odpověď. Helena.

Re: Dotaz

(Petra, 12. 2. 2019 21:26)

Dobrý den,
pokud smíte vajíčka, přidala bych místo hrašky jedno vejce (jako do klasických bramboráků). Pokud vadí i vajíčka, zkusila bych přidat navíc jednu polévkovou lžíci škrobu. Případně cizrnovou mouku, ta se chová téměř stejně jako hraška.
Petra M.