Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelený chřest s veganským parmezánem

Surovinyzeleny-chrest-s-veganskym-parmezanem.jpg

1 svazek zeleného chřestu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce lahůdkového droždí
špetka sušeného česneku
špetka soli

 

Postup

Zelený chřest omyjeme, odřízneme spodní dřevnatou část a spodní třetinu podle potřeby oloupeme (je-li chřest mladý, není vůbec potřeba loupat). Vložíme ho do vroucí vody a 4 minuty povaříme. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou, aby si zachoval barvu.
Sezamová semínka nahrubo nasekáme, buď pomocí sekáčku či mixeru, nebo nožem. Smícháme s lahůdkovým droždím a dochutíme solí a česnekem podle chuti.
Uvařený chřest posypeme připraveným „parmezánem“ a ihned podáváme.

 

Poznámky

Chřest vaříme opravdu krátce, aby si zachoval barvu a chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář