Čočka s mrkví a celerem

cocka-s-mrkvi-a-celerem.jpg

 

Suroviny

350 g čočky
1 cibule
olej
2 lžičky garam masala
2 mrkve
2 silnější plátky celeru
1 konzerva sekaných rajčat (450 g)
2 bobkové listy
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/3 lžičky pepře
zelená petrželka

 

Postup

Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody.
Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme garam masalu a krátce osmažíme, aby se koření rozvonělo. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer a společně restujeme asi 5 minut. Přisypeme slitou čočku, drcená rajčata a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad čočku. Osolíme, opepříme, osladíme, přidáme bobkový list, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme 25-30 min, podle potřeby můžeme dolít vodu, ale jen tak, aby sahala těsně nad čočku. Na závěr dokořeníme podle chuti.

 

Poznámky

Zdroj receptu: kombinace několika receptů z internetu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *