Čočkové kari se špenátem

cockove-kari.jpg

 

Suroviny

350 g hnědé čočky
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
1 lžička kurkumy
2 lžičky garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky mletého chilli
sůl
pepř
250 g listového špenátu
200 ml kokosového mléka

 

Postup

Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody.
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme kurkumu, garam masalu, zázvor a chilli a krátce osmažíme, aby se koření rozvonělo. Přidáme slitou čočku a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad čočku. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme 20 min, podle potřeby můžeme dolít vodu, ale jen tak, aby sahala těsně nad čočku. Poté vmícháme pokrájený špenát a kokosové mléko a společně ještě 5 minut povaříme. Na závěr dokořeníme podle chuti (kari, chilli, sůl…).

 

Poznámky

Kokosové mléko je možné nahradit rostlinnou smetanou.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *