Cuketová rýže

Surovinycuketova-ryze-s-indickym-korenim.jpg

2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
chili floky nebo chili prášek
1 cibule
1 hrnek rýže
sůl
1 zelená cuketa

 

Postup

Na rozehřátém oleji minutu opékáme římský kmín a hořčičné semínko, až se koření krásně rozvoní. Přidáme chili a drobně nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a 10 minut povaříme. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a dovaříme doměkka (asi 10 minut).

 

Poznámky

V jednoduchosti je krása a chuť, indické koření udělá s "obyčejnou" rýží a cuketou divy.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *