Dvoubarevná bublanina

dvoubarevna-bublanina.jpg

 

Suroviny

350 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
50 g kokosové mouky
50 g škrobu (kukuřičný, bramborový, tapiokový)
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu
110 g cukru
1 lžíce citronové kůry
3 lžíce oleje
cca 500 ml vody (záleží na savosti mouky, když vynecháte kokosovou, bude potřeba jen cca 400-450 ml)
1 lžíce kvalitního kakaa na vaření
2 hrsti drobného červeného ovoce (rybíz, třešně…)

 

Postup

Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné těsto. Můžeme ho vypracovat i pomocí šlehače, šleháme ale krátce, aby nám nezgumovatělo. Polovinu těsta odebereme, přidáme k němu lžíci kakaa a dvě lžíce vody a znovu vymícháme.
Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme nejprve tmavé těsto. To rovnoměrně posypeme ovocem (nejlépe vypadá drobné červené, např. rybíz) a na závěr zakryjeme světlým těstem. Pečeme při 160 °C asi 25 min. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.

 

Poznámky

Těsto je možné připravit i čistě z hotové bezlepkové směsi, nejlepší je Doves Farm samokypřicí. V tomto případě použijte 450 g mouky a cca 400-450 ml vody.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.