Dýňovo-bramborové pyré

Surovinydynovo-bramborove-pyre.jpg

500 g dýně hokkaidó
500 g brambor
sůl
olej

 

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, pouze vydlabeme střed a dužninu nakrájíme i se slupkou a přidáme do hrnce k bramborám. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina potopená, osolíme a zakápneme lžící oleje. Pod pokličkou vaříme doměkka. Většinu vývaru slijeme (schováme si ho pro případné ředění), necháme jen trochu na dně a vše rozšťoucháme. Podle potřeby dosolíme, zředíme uschovaným vývarem a vyšleháme do jemného pyré.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirace na internetu, upraveno do bezmléčné podoby.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *