Gazpacho aneb nejstarší raw polévka

gazpacho-aneb-nejstarsi-raw-polevka-2.jpg

Suroviny

3 větší rajčata
½ okurky
(1 červená paprika)
½ avokáda
½ červené cibule nebo šalotky
1 stroužek česneku
studená voda
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel

Postup

Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme. Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené drobně nasekanou cibulkou, rajčaty a koriandrem.

Poznámky

Ve svém receptu jsem nepoužila papriku, protože mi syrová nedělá dobře. Stejně tak je možné vynechat cibuli a česnek. Oproti tradičnímu receptu jsem přidala avokádo, které polévku zahustí a dodá zdravé tuky.

gazpacho-aneb-nejstarsi-raw-polevka-1.jpg

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *