Hrachové lupínky nachos

Surovinyhrachove-lupinky-nachos.jpg

125 g hrachové mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
koření dle vlastního výběru: čerstvě namletý pepř, chilli, bylinky…
2 lžíce oleje
cca 7 lžic vody

 

Postup

Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí, kořením a olejem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto. To rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na velmi tenkou placku. Vrchní papír sloupneme a spodní i s těstem přeneseme na plech. Nožem nakrájíme na trojúhelníčky, ale neoddělujeme od sebe. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 10-15 minut, až než začnou trojúhelníčkům růžovět špičky. Vyndáme z trouby a po vychladnutí podle řezů nalámeme. Podáváme podobně jako kukuřičné lupínky nachos s nejrůznějšími dipy a salsami, případně jíme jen tak samotné.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na blogu My New Roots receptem na cizrnové nachos. Ty cizrnové se mi moc osvědčily, tak jsem zkusila použít i hrachovou mouku, a výsledek dopadl skvěle. (Recept na cizrnovou verzi najdete zde).

Těsto musí být poměrně tuhé a pevné, aby se nelepilo a dalo se dobře odlepit z pečicího papíru. Doporučuji vodu přidávat postupně a těsto propracovat rukou, ne jen vařečkou. Válejte opravdu dotenka, díky tomu jsou nachos správně křupavé.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *