Hummus s květákem

Surovinyhummus-s-kvetakem.jpg

2 hrsti květákových růžiček
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíce tahini
1 lžíce oleje
½ lžičky mletého římského kmínu
citronová šťáva podle chuti
sůl
(malý stroužek česneku)

 

Postup

Květák omyjeme a uvaříme v páře nebo malém množství vody doměkka. Vodu z vaření slijeme a schováme stranou a květák necháme vychladnout. Poté ho rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, římským kmínem a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme schovaným vývarem. Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.

 

Poznámky

Květák má hodně neutrální chuť a v hummusu není téměř cítit. Příjemně ho odlehčí a zjemní a navíc takto nebude vadit ani odpůrcům zeleniny.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.