Hummus z instantní cizrnové mouky

Surovinyhummus-z-instantni-mouky.jpg

50 g instatní cizrnové mouky
125 ml vody
1 lžička tahini
1 lžička kvalitního oleje (olivový, sezamový)
špetka mletého koriandru
špetka mletého římského kmínu
sůl
(citronová šťáva)

 

Postup

Instantní cizrnovou mouku vymícháme metličkou nebo šlehačem ve vlažné vodě v hladkou pomazánku. Přidáme tahini, olej, koriandr, římský kmín a sůl dle chuti. Kdo má rád hummus kyselejší, může přidat ještě citronovou šťávu.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba. Recept jsem vymyslela, když jsem hledala využití pro instantní cizrnovou mouku. Tu vyrábí firma Extrudo Bečice a já ji kupuji na bezlepkových trzích, které se pořádají dvakrát ročně v Praze.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *