Jemný koláč z teffové mouky s ovocem

jemny-teffovy-kolac-s-ovocem.jpg

 

Suroviny

250 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
200 g teffové mouky (např. Adveni Medical)
120 g cukru
1 sáček prášku do pečiva
½ lžičky guaru
1 zralý banán, rozmačkaný vidličkou
1 jablko, najemno nastrouhané
1 malá mrkev, najemno nastrouhaná
4 lžíce oleje
400 ml vody

 

Postup

Ze všech surovin metličkou nebo šlehačem vypracujeme ne příliš řídké těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Po upečení necháme krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku.

 

Poznámky

Více o teffu se dočtete v sekci Méně známé a opomíjené potraviny: Teff. Teffovou mouku seženete v prodejnách zdravé výživy nebo na eshopech. Koláč je díky ní velmi jemný a má příjemnou a neobvyklou barvu i chuť.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *