Karobový koláč

karobova-buchta.jpg

 

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (měla jsem Doves Farm)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
120 g cukru
3 lžíce karobu
3 lžíce oleje
50 g nasekané čokolády (bez lepku a mléka) nebo karobových peciček
400 ml vody

 

Postup

Všechny sypké suroviny odměříme do mísy. Tvoří-li karobový prášek hrudky, důkladně je rozmělníme a vmícháme do sypké směsi. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto „nezgumovatělo“. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 30 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

 

Poznámky

Buchta je sušší, vhodná například na snídaně. Pokud chcete těsto vláčnější, přidejte jeden rozmačkaný banán nebo najemno nastrouhané jablko. Buchtu je také možné potřít oblíbenou polevou, buď čokoládovou/karobovou, nebo citronovou.

Povídání o karobu zde.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *