Kaše z teffu

Surovinyteffova-kase.jpg

½ hrnku teffu
2 hrnky tekutiny (voda, mléko, sojové mléko)
cukr dle chuti

dále dle chuti např. kakao, sušené, kompotované či čerstvé ovoce, rozmačkaný banán, oříšky, skořice, kardamon, mletý hřebíček…

 

Postup

Teff krátce nasucho opražíme, poté nasypeme do čtyřnásobku vroucí vody či mléka, osladíme, přidáme oblíbené koření (skořici, kardamon, mletý hřebíček…), přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Poté odklopíme, přidáme zvolené přísady (oříšky, sušené ovoce…) a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut, až než vše získá kašovitou konzistenci. Na závěr můžeme ozdobit čerstvým ovocem. Podáváme teplé jako zdravou vydatnou snídani či sladké hlavní jídlo.

 

Poznámky

Teff je pro nás zatím hodně exotickou bezlepkovou surovinou. Jedná se o travinu pocházející z Etiopie. U nás začala teff v nedávné době distribuovat firma Adveni Medical (www.bezlepkova.com). Blíže si o teffu můžete přečíst zde.
Základní postup na přípravu kaše jsem našla napsaný na balíčku s teffem.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *