Kaše ze žlutého hrachu s chutí thajského kari

kase-ze-zluteho-hrachu-s-chuti-thajskeho-kari.jpg

 

Suroviny

300 g půleného žlutého hrachu
150 g kokosového mléka
červená kari pasta dle chuti
sůl

2 malé zelené cukety
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
sůl

 

Postup

Hrách propláchneme a přes noc namočíme. Druhý den ho v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Veškerou vodu slijeme, přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, osolíme a důkladně promícháme. Společně za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme, aby se spojily chutě a pokrm získal kašovitou konzistenci.
Cukety omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm na plátky nasekaný česnek, přidáme cukety a krátce orestujeme. Poté přiklopíme pokličkou a necháme společně asi 5 minut dusit. Na závěr osolíme. Servírujeme spolu s hrachovou kaší.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na nějakém veganském webu, bohužel jsem si zapomněla uložit odkaz a původní recept už jsem nezvládla dohledat. Hodně lidí nemá hrachovou kaši rádo, ale v této podobě je opravdu výborná a ani si neuvědomíte, že je to vlastně "příbuzná" té neoblíbené hmoty ze školních jídelen.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *